Πως μπορείς να δώσεις χαρά σε ένα παιδί;


Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να κάνεις ένα παιδί να χαρεί. Ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα γλυκόλογο, ένα παιχνίδι....

Υπάρχει όμως και η χαρά της έκπληξης. Η χαρά του να προσμένω κάτι και τελικά να γίνεται πραγματικότητα. Ακόμα και αυτό που ένα παιδί θεωρεί απίστευτο αλλά ακόμα και για αυτό το απίστευτο τρέφει μέσα του την ελπίδα ότι τελικά θα πάρει σάρκα και οστά!

Την προηγούμενη εβδομάδα που έγινε ο αγιασμός στα σχολεία περιμέναμε και εμείς να δούμε ποιος θα είναι ο/η δάσκαλος/δασκάλα της Ναντίνας (δευτέρα δημοτικού φέτος) και φύγαμε με την απογοήτευση του δεν έχουμε δάσκαλο/δασκάλα. Δύο ημέρες τα παιδιά μας ήταν με τη δασκάλα των αγγλικών, η οποία προσπαθούσε όσο μπορούσε να τα απασχολήσει αυτές τις λίγες ώρες που ήταν στο σχολείο. Πέρασε το Σαββατοκύριακο με την ελπίδα ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχει έρθει δάσκαλος/δασκάλα.

Σήμερα το πρωί η Ναντίνα είχε μεγάλη χαρά, σίγουρη ότι θα γνωρίσει το καινούργιο της δάσκαλο/δασκάλα. Εγώ κρατούσα κάποιες επιφυλάξεις γιατί ξέρω τι γίνεται στο χώρο της παιδείας φέτος και πόσο δύσκολο είναι για όλους!

Στο δρόμο μου έλεγε ότι θέλει επιτέλους να έρθει δάσκαλος ή δασκάλα (ακόμα και τον περσινό της αναζητούσε) γιατί η δασκάλα των αγγλικών δεν τους κάνει μάθημα και βαριούνται!

Φτάσαμε στο σχολείο, τη φίλησα, την αποχαιρέτησα και μπήκε στο προαύλιο. Μέχρι να γυρίσω την πλάτη μου ακούω τη φωνούλα της να φωνάζει "Μαμά, μαμά...." Γυρίζω και την βλέπω να τρέχει προς το μέρος μου. 

"Μαμά, μαμά.... μάντεψε!!! Ήρθε ο κος Γιώργος!!!" (ο περσινός τους δάσκαλος).

Η χαρά στα ματάκια της ήταν απερίγραπτη!

Και ειλικρινά αυτός ο άνθρωπος έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδάκια μας με την παρουσία του και φέτος στο σχολείο μας. Χτύπησε το κουδούνι για προσευχή και μόλις εμφανίστηκε στο προαύλιο έπεσαν όλα στην αγκαλιά του!!!!

Τη χαρά των παιδιών, όπως καταλαβαίνετε, συμμερίστηκαν και όλοι οι γονείς που ήμασταν έξω από τα κάγκελα του σχολείου και μετά την προσευχή αποχωρίσαμε όλοι ήσυχοι ξέροντας ότι και φέτος αφήνουμε τα παιδιά μας στα καλύτερα χέρια!




Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............