Σχολικό Ενθύμιο!


Όπως όλοι ξέρουμε και όπως έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση η φετινή σχολική χρονιά τελείωσε με τις καλύτερες αναμνήσεις για μεγάλους και για μικρούς.

Η κυρία με το ομπρελίνο
Από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή
Από το νηπιαγωγείο της Ναντίνας φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εντυπώσεις μιας χρονιάς που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για πάντα! Μέσα από τις καθημερινές δραστηριότητες που λάμβαναν χώρα στο χώρο του νηπιαγωγείου, τις γιορτές, τις εκδρομές, τις ζωγραφιές, τις εργασίες, τη δανειστική βιβλιοθήκη, τις μαγειρικές, τα τραγούδια και το χορό.

Κάθε καλοκαίρι οι νηπιαγωγοί μαζεύουν τις εργασίες των παιδιών σε ντοσιέ και τις δίνουν στους γονείς για να θυμούνται τις όμορφες στιγμές που πέρασαν. 

Η νηπιαγωγός της Ναντίνας, όμως, μας δώρισε και κάτι άλλο. Ένα σχολικό ενθύμιο, φτιαγμένο από τα χεράκια της, με τα ονόματα όλων των παιδιών και μάλιστα έχει ορίσει και συγκεκριμένη ημερομηνία συνάντησης στο μέλλον. Όταν τα παιδιά μας πλέον θα είναι ενήλικες. Ένα reunion party (νομίζω πως το έγραψα σωστά!!).

Μέσα σε αυτό το σχολικό ενθύμιο είναι κρυμμένα και κάποια λόγια της νηπιαγωγού προς το κάθε παιδί. Λόγια γραμμένα με πολλή στοργή και αγάπη. Για τη Ναντίνα έγραψε:

Η Σμαρούλα με το τσαφκί
Από την καλοκαιρινή γιορτή
"Τα παιχνιδιάρικα ματάκια σου έγιναν δασκαλίστικα πίσω από τα γυαλάκια σου.
Έξυπνη, καλοσυνάτη, ευαίσθητη, συνεργάσιμη μα και πολύ γκρινιάρα.

Αρχηγός στα παιχνίδια, πρωτοστατούσες θέλοντας να επιβληθείς στους άλλους.
Επιβλητική παρουσία μέσα στην ομάδα, συνέβαλες πάντα στην εξέλιξη της, μαθησιακά πολύ δυνατή.
Πανέτοιμη για την πρώτη δημοτικού και σίγουρη.

Όσα δε λέει το στόμα σου, τα εκφράζει το ιχνογράφημα σου. 
Πλούσιο, περιεκτικό, ζωντανό, πρωτοποριακό.
Μια μικρή ζωγράφος με μεγάλο ταλέντο.

Η κυρία με το ομπρελίνο, μα και η Σμαρούλα με το τσαφκί σίγουρα θα πάνε πολύ ψηλά και θα κατακτήσεις πολλούς γύρω σου.

Κι εγώ θα καμαρώνω που σε είχα κοντά μου!

Σ' ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ"

Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα δακρύσω αλλά δεν κρατήθηκα. Με συγκίνησαν τόσο τα λόγια της δασκάλας της. Η Ναντίνα από την άλλη δεν χόρταινε να το ακούει ξανά και ξανά. 

Σας αγαπάμε και εμείς κυρία Μαρία!




Σχόλια

  1. Τελικα οταν τελειωνουν το νηπιαγωγειο ολες μας συγκινουμαστε!!!Να εχετε ενα ομορφο καλοκαιρι και να θυμαστε με αγαπη παντα τη δασκαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως συγκινητικό..είναι πολύ σημαντικό όταν οι δασκάλες αγαπάνε πραγματικά τα παιδιά..Κι εμείς αυτούς τους δασκάλους δεν θυμόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............