Για μια μοναδική βάφτιση!


Το πολύ σε δεκαπέντε μέρες έχουμε τη βάφτιση. Μαμά και κόρη θα γίνουν νονές σε ένα αξιολάτρευτο πλασματάκι. Τη στρογγυλίτσα, όπως τη λέει η μανούλα της, και ήδη έχουμε αρχίσει και ετοιμαζόμαστε. Βέβαια, τα βαφτιστικά τα έχουμε κλείσει εδώ και πολύ καιρό και είναι ήδη έτοιμα. Μένει μόνο να τα παραλάβουμε και να τα φέρουμε στο σπίτι μας. Όμως, πρέπει να δούμε και τι θα φορέσουμε εμείς. Πως θα φτιάξουμε τα μαλλιά μας κλπ.... Τις προάλλες η Νεφέλη πήγε σε μια συμμαθήτρια της και τελικά τη φιλοξένησαν και για το βράδυ. Και την επόμενη, μου ήρθε στο σχολείο-ήταν Σάββατο και είχαμε δραστηριότητες-με ίσιο μαλλί. Καλέ που πήγαν οι μπούκλες σου; τη ρώτησα. Η μαμά της συμμαθήτριας της είναι κομμώτρια και της τα ίσιωσε-μόνο με πιστολάκι, χωρίς αφρούς και ψαλίδι ισιώματος-και της πήγαιναν πολύ. Όλοι το είπαν!!! Οπότε αποφάσισα να της τα ισιώσω και για τη βάφτιση. Σωστή δεσποινιδούλα ήταν! Εγώ το σκέφτομαι για ίσιωμα, αν και μια φορά που το δοκίμασα μου πήγαινε. Σίγουρα πρέπει να τα βάψω.... Πάλι όμως παρλαπιπιάζω την τύχη μου................ 
Βρήκα μερικά tips για μια μοναδική βάφτιση. Let's see.................


ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ....


1. Τα προσκλητήρια με χαρούμενα σχέδια που μοιάζουν σαν να τα έχουν ζωγραφίσει παιδιά, έχουν πολύχρωμες κορδέλες και χάντρες είναι το πιο ωραίο άγγελμα για τη βάφτιση του μικρού σας!

2. Οι μπομπονιέρες που έχουν ασημένια κρεμαστά κοσμήματα, όπως αστερίες, κορόνες, ψαράκια και καρδούλες, μένουν για καιρό στα χέρια των καλεσμένων σας και τους θυμίζουν το μικρό σας. Προτιμήστε τες!

3. Οι μπομπονιέρες-καδράκια είναι πολύ ωραία ιδέα για τους μικρούς σας καλεσμένους. Θα τα κρεμάσουν στο δωμάτιο τους και θα τους θυμίζουν τη βάφτιση του παιδιού σας.

4. Το ναυτικό στιλ σε ρούχα, λαμπάδες, μπομπονιέρες είναι κλασικό για κοριτσάκια και αγοράκια αλλά και διαχρονικό. Όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές έχουν ένα ναυτικό σύνολο στις κολεξιόν τους. Άλλωστε η εποχή το καλεί!

5. Σίγουρα θα κουραστείτε να διαλέξετε βαφτιστικά ρούχα του μικρού σας μαζί με τη νονά. Μπορείτε όμως να επιλέξετε ρούχα ευκολοφόρετα, που θα τα φοράει με άνεση σε κάποιες εμφανίσεις μετά τη βάφτιση.

6. Δεν είναι ανάγκη να είναι ροζ ή σιελ τα ρούχα του μικρού σας. Υπάρχουν τόσα πολλά χρώματα και σχέδια, που είναι μια ευκαιρία να αγοράσετε κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Ακόμη και τα καρό είναι μια πρωτότυπη πρόταση που θα ξαφνιάσει ευχάριστα!

7. Τα παπουτσάκια της βάφτισης καλά θα είναι να τα φυλάξετε μετά από δύο-τρεις χρήσεις. Είναι πολύ ωραίο να τα έχουν τα παιδιά όταν μεγαλώσουν και να τα δείχνουν στους φίλους τους λέγοντας ότι είναι βαφτιστικά.

8. Ανάλογα με το είδος της βάφτισης που θέλετε να κάνετε-κλασική, σπορτιβ, μοντέρνα, ρομαντική-πρέπει να είναι και το στιλ όλων των άλλων απαραίτητων. Δεν είναι ωραίο να έχετε σπορ βαφτιστικά ρούχα και κλασικές μπομπονιέρες.

9. Ένα ακριβό ρολόι για τον νονό ή τη νονά είναι η καλύτερη επιλογή. Θα το φοράει για πολλά χρόνια και θα θυμάται πως ήταν μια ξεχωριστή κουμπαριά!

10. Εκτός από το δώρο που θα κάνετε στον νονό, είναι πολύ ευγενικό να κάνετε ένα αναμνηστικό δώρο στη γυναίκα του και στα παιδιά του-αν έχει βέβαια!

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

11. Η αίθουσα που θα κλείσετε για το πάρτι μετά τη βάφτιση καλό είναι να διαθέτει μια μικρή έκταση ή ένα δωμάτιο για μπορούν να παίξουν τα παιδιά που θα έχετε καλέσει. Καταλαβαίνετε τι κομφούζιο θα δημιουργηθεί αν τρέχουν ανάμεσα σας!

12. Αν το πάρτι της βάφτισης γίνει στο σπίτι, μπορείτε να διαμορφώσετε έναν χώρο για να παίξουν τα παιδιά τον οποίο θα διακοσμήσετε με μπαλόνια, γιρλάντες και μικρά τραπεζάκια.

13. Αποφύγετε χώρους για δεξίωση με πισίνα, σκάλες, σιντριβάνια και γενικά ότι μπορεί να σας κάνει να αγχωθείτε για τα μικρά παιδιά την ώρα που θα έχετε στο μυαλό σας την ευχαρίστηση των καλεσμένων σας.

14. Μια πολύ ωραία ιδέα για τα μπαλονάκια που θα διακοσμήσουν τα τραπέζια της δεξίωσης είναι να γράφουν το όνομα του παιδιού και να στερεώνονται με ένα βαρίδι ώστε να φαίνονται από μακριά.

15. Τοποθετήστε σε κάποιο χώρο ότι θα φάνε τα παιδιά. Βέβαια θα ετοιμάσετε ένα κατάλληλο παιδικό μενού. Δεν μπορούν όλοι να φάνε... παϊδάκια. Και τα ποτά όμως πρέπει να είναι κάπου χωριστά. Θα αποφύγετε έτσι την περίπτωση να πιει κάποιο παιδί ένα οινοπνευματώδες ποτό!

16. Εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, μπορείτε να κάνετε το πάρτι της βάφτισης στον κήπο σας, έχοντας κανονίσει μια εταιρεία κέτερινγκ να σας προμηθεύσει, εκτός από τα φαγητά, τραπέζια, καρέκλες και όλα τα απαραίτητα.

17. Πολλοί γονείς, για να αποφύγουν τη μετακίνηση των καλεσμένων τους, οργανώνουν ένα όρθιο μπουφέ στον περίβολο της εκκλησίας. Συνήθως υπάρχει πολύς χώρος εκεί με φροντισμένα φυτά. Οι εταιρείες κέτερινγκ αναλαμβάνουν τα πάντα: από τραπέζια, τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα μέχρι τα ζεστά φαγητά και τα παγωτά.

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ

18. Κρατάτε σημειώσεις για όποια ιδέα σας έρχεται στο νου σχετικά με τη βάφτιση του μικρού σας, για να μην ξεχάσετε κάποια σημαντικά πράγματα που θέλετε να κάνετε οπωσδήποτε.

19. Τα γλυκά που θα προσφέρετε στην εκκλησία μετά τη βάφτιση προτιμήστε να είναι "στεγνά", χωρίς σαντιγί και σιρόπια, για να μη λερωθούν οι καλεσμένοι σας. Άλλωστε, αν κάνει πολλή ζέστη θα έχετε το άγχος μήπως αλλοιωθούν.

20. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να μπαίνουν οι μπομπονιέρες σε ένα κουτί. Διαλέξτε το κουτί που ταιριάζει με τα ρούχα αλλά και με το δωμάτιο του παιδιού σας, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για να αποθηκεύσετε τα παιχνίδια του παιδιού στο δωμάτιο του.

21. Αν πρόκειται να βαφτίσετε το μικρό σας το καλοκαίρι, πολύ ωραία ιδέα είναι να κάνετε τη βάφτιση σε ένα ειδυλλιακό νησί. Σίγουρα κάποιο από τα πολλά νησιά μας θα είναι πιο κοντά στην πόλη που μένετε. Έτσι θα κάνετε ολιγοήμερες διακοπές μαζί με τους καλεσμένους σας.

22. Ζητήστε από τον φωτογράφο να τραβήξει πολλές φωτογραφίες για να έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τις καλύτερες. Άλλωστε τώρα οι φωτογραφικές μηχανές είναι ψηφιακές και δεν χρειάζεται αν τις τυπώσει πριν διαλέξετε αυτές που θέλετε. Αφού αποφασίσετε ποιες σας αρέσουν, θα τις τυπώσει και θα τις τοποθετήσει σε άλμπουμ. Μην ξεχάσετε να ζητήσετε και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες για τον κουμπάρο μαζί με το DVD της βάφτισης.

23. Μην υπερβάλλετε στο στολισμό της εκκλησίας και του χώρου της δεξίωσης, γιατί κιτς είναι κοντά στο πολύ καλό!

Πηγή: περιοδικό "Παιδί & Νέοι Γονείς"


Σχόλια

  1. Κι εμείς ετοιμαζόμαστε για τη βάφτιση σιγά σιγά και όλο ψάχνουμε αυτές τις μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ax με το καλό!!!!! Θα περιμένουμε ανάρτηση από τις ετοιμασίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πειτε μου, ρε κοριτσια, κανενα πρωτοτυπο κειμενο για τα σουπλά της βαπτισης. Ειναι πια πολύ συνηθισμένο το "καλή όρεξη" και το "σας ευχαριστώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............