Άγιος Λαυρέντιος | Μουσικό χωριό 2011

Έχω ξαναναφερθεί στο μαγευτικό χωριό του Πηλίου, τον Άγιο Λαυρέντιο, όπου τα τελευταία 30 περίπου χρόνια έχουμε σπίτι. Μάλιστα η μαμά μου, πλέον κατοικεί μόνιμα εκεί! Μακάρι να μπορούσαμε κι εμείς. Στην πραγματικότητα, για εμένα, φαντάζει σαν ένας μικρός επίγειος παράδεισος. Πριν λίγες μέρες το ανέφερα και στην ανάρτηση που έκανα για τη Νεφέλη μου που είναι ήδη εκεί παρέα με τον παππού και τη γιαγιά της για διακοπές.

Τα τελευταία πέντε χρόνια όμως, και συγκεκριμένα το μήνα Αύγουστο, συμβαίνει και κάτι εξίσου εξαιρετικό στον Άγιο Λαυρέντιο. Δύο καλοί μας φίλοι, γονείς δύο παιδιών-κολλητών της κόρης μου- και καταπληκτικοί μουσικοί, διοργανώνουν το "Μουσικό χωριό". Πρόκειται για σεμινάρια/εργαστήρια για μουσικούς και παιδαγωγούς ή για όποιον ενδιαφέρεται να διευρύνει τις γνώσεις του στη μουσική και όχι μόνο συνοδευόμενα από διάφορες εκδηλώσεις αλλά και συναυλίες μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, στην καρδιά της φύσης! Πέρσι είχα αναφερθεί εκτενέστερα σε όλο αυτό το project με αναφορές που πήρα κατευθείαν μέσα από την ιστοσελίδα του "Μουσικού χωριού". (Άγιος Λαυρέντιος |  Μουσικό χωριό 2010)

Φέτος, οι περίοδοι των σεμιναρίων θα είναι μόνο δύο, σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές-που ήταν τρεις-και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την κοίμηση της Θεοτόκου που εορτάζεται στις 15 Αυγούστου. Και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη.

Στην πρώτη περίοδο θα λειτουργήσει εργαστήρι για παιδιά και μεγάλους και εμείς θα δηλώσουμε από τώρα συμμετοχή, καθώς θα είμαστε εκεί για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Η Νεφέλη και πέρσι είχε λάβει μέρος στο παιδικό εργαστήρι και στο τέλος της 1ης περιόδου είχαν παρουσιάσει την παράσταση "Ένας γάτος μια φορά" από το ομώνυμο βιβλίο της κ. Τατιάνας Ζωγράφου. 

Φέτος, το παιδικό εργαστήρι θα παρουσιάσει το βιβλίο της Εύας Ιεροπούλου, "Το μικρό σπίτι της Νίνας"
Παράλληλα, τα παιδιά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και το σεμινάριο του Γιάννη Μύραλη με τίτλο "Μουσικίζοντας: παίζοντας, αυτοσχεδιάζοντας και διδάσκοντας μουσική" αλλά και εργαστήρι φωνητικής έκφρασης με τη Μαρία Θωϊδου

Αλλά, το "Μουσικό χωριό" δεν περιορίζεται μόνο στα εργαστήρια και στις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κατά τη διάρκεια της κάθε περιόδου, αλλά αν βρεθείτε στον Άγιο Λαυρέντιο εκείνη τη χρονική στιγμή, ίσως να γίνετε μάρτυρες ή να συμμετέχετε κι εσείς στις ωραίες μουσικές παρέες που στήνουν κάθε βράδυ, στην πλατεία του χωριού, οι μουσικοί που συμμετέχουν σε αυτά.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ένα περσινό περιστατικό, όπου οι νέοι μουσικοί της παρέας, είχαν στήσει ολόκληρο μουσικοχορευτικό δρώμενο με τη συνοδεία και μόνο κρουστών οργάνων. Πραγματικά υπέροχο να το βλέπεις, να το ακούς, να το ζεις με όλο σου το είναι!



Σχόλια

  1. Φαίνεται πραγματικά πολύ ενδιαφέρον! Πολύ οργανωμένο! Αξίζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιο όμορφο είναι ότι περνάμε και εμείς καλά τις ημέρες που διαρκούν τα εργαστήρια!
    Πραγματικά εκείνες τις ημέρες το χωριό σφύζει από ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............