Κουραμπιέδες!

Φέτος αποφάσισα να φτιάξω κουραμπιέδες. Και λέω αποφάσισα γιατί δεν το είχα ξαναδοκιμάσει το σπορ.

Και είχαν απόλυτη επιτυχία!!!!!!
Οι περισσότεροι έχουν καταναλωθεί ήδη (2 πιάτα βγήκαν γεμάτα) και τώρα πάμε για τη δεύτερη δόση!

Τη συνταγή τη βρήκα από ένα φορουμ που συμμετέχω και την είχα στο συρτάρι μου για 2 ολόκληρα χρόνια! Τώρα εφόσον βγήκε από το συρτάρι και πήρε "σάρκα και οστά" καιρός να τη μοιραστώ και μαζί σας!

Για 50-60 κουραμπιέδες, ανάλογα το μέγεθος

1 κούπα βούτυρο φυτικό
1 κούπα βούτυρο γάλακτος
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
μια πρέζα βανίλια
1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και ασπρισμένα (εγώ πήρα αυτά που είναι καφετί, μια χαρά μου βγήκαν...ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! να είναι ανάλατα φυσικά )
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ανθόνερο
ζαχαρη άχνη για το τύλιγμα

Χτυπήστε τα 2 βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίξτε 2 κούπες αλεύρι, την βανίλια και τα αμύγδαλα (τα οποία θρυματίζετε όπως σας αρέσουν, χοντροκομμένα ή πιο αλεσμένα). Ζυμώστε ελαφρά ρίχνοντας σιγά σιγά όσο αλεύρι (από τις υπόλοιπες 2 κούπες) χρειαστεί ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει στα χέρια. ΠΡΟΣΟΧΗ μην παραζυμώσετε γιατί οι κουραμπιέδες δεν θα βγούν αφράτοι αλλά σφιχτοί! Πλάστε μισοφέγγαρα ή κόψτε με κουπ-πατ σε ότι σχέδιο σας αρέσει και τοποθετήστε τα σε μια λαμαρίνα (δεν χρειαζεται να είναι λαδωμένη-εγώ έβαλα χαρτί ψησίματος) Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά εως ότου ροδίσουν ελαφρά. Μόλις είναι έτοιμοι βάλτε τους σε λαδόχαρτο και ψεκάστε ελαφρά με ανθόνερο. Τέλος, κοσκινίστε τους με άχνη ζάχαρη μέχρι να καλυφθούν τελείως.

Καλά μαγειρέματα!

Σχόλια