Περί νηπιαγωγών....

Η Μαρίνα Ζαχαρία είναι νηπιαγωγός και διατηρεί ένα καταπληκτικό ιστολόγιο με όλα όσα συμβαίνουν στο νηπιαγωγείο που δουλεύει και μοιράζεται μαζί μας τις υπέροχες στιγμές που περνά μαζί με τα πιτσιρίκια της και τις καταπληκτικές κατασκευές που φτιάχνουν! Αυτή την περίοδο το νηπιαγωγείο θα γεμίσει χρώματα και αστερόσκονες σε χρυσό και ασημί καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα και η Μαρίνα μαζί με τα παιδάκια της έφτιαξαν μπαλίτσες για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο τους δέντρο. Και τα υλικά ήταν πολύ απλά: Μπαλόνι, ύφασμα, νήμα, ατλακόλ και χρυσόσκονη!!!! Και ιδού το αποτέλεσμα!


Δεν είναι απλά υπέροχο;

Όμως στο ιστολόγιο της, κάπου προς τα κάτω δεξιά, μοιράζεται μαζί μας και όσα έχει μάθει στο νηπιαγωγείο που εργάζεται. Όχι τόσο από τη δουλειά της όσο από τα ίδια τα παιδιά! Γιατί όπως λέει η ίδια "Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο".
Ποια είναι αυτά;

1. Να μοιράζεσαι τα πάντα.
2. Να παίζεις τίμια.
3. Να μη χτυπάς τους άλλους.
4. Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες.
5. Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου.
6. Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου.
7. Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον.
8. Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό.
9. Να κοκκινίζεις.
10. Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό.
11. Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή, να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις, να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο.
12. Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα.
13. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους.
14.Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Να θυμάσαι το μικρό σπόρο μέσα στο δοχείο από φελιζόλ.
Οι ρίζες πάνε προς τα κάτω και το φυτό προς τα πάνω. Κανείς πραγματικά δεν ξέρει πώς και γιατί, αλλά όλοι μας μοιάζουμε σ’ αυτό.
15. Τα χρυσόψαρα, τα χάμστερς, τα άσπρα ποντίκια, ακόμη κι ο μικρός σπόρος μέσα στο πλαστικό δοχείο, όλα πεθαίνουν. Το ίδιο κι εμείς. Να θυμάσαι τελικά τα βιβλία και την πρώτη λέξη που έμαθες την πιο μεγάλη απ’ άλλους: τη λέξη ΚΟΙΤΑ.

Τελικά πόσα μπορείς να μάθεις από τα παιδιά!



Σχόλια

  1. Χίλια ευχαριστώ για τα υπερβολικά καλά σου λόγια... Να σαι σίγουρη ότι περνάμε υπέροχα τα "καλικαντζαράκια" μου κι εγώ. Μακάρι να μπορούσα να αναρτήσω φωτογραφίες με τις φατσούλες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............