Η κυρία με το σκυλάκι και το...... παιδάκι!!!

Σάββατο απόγευμα προς βραδάκι και εμείς βρισκόμαστε στην πλατεία που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την πολυκατοικία μας και χαιρόμαστε τα παιχνίδια μας στην παιδική χαρά.

Ακόμα δεν έχουν επιστρέψει όλοι και η παιδική χαρά είναι σχεδόν άδεια. Υπάρχουν όμως οι φίλοι μας που μας κρατούν καλή συντροφιά καθώς έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους. Μάλιστα το ένα κοριτσάκι έχει γίνει κολλητή με τη Ναντίνα μου....

Η πλατεία είναι αρκετά μεγάλη, με μπόλικο γρασίδι που ποτίζεται καθημερινά από άνθρωπο του Δήμου μας, και στο μέσο της έχει μια παιδική χαρά. Η συγκεκριμενη όμως δεν έχει ψηλά κάγκελα και πόρτα για να κλείνει αλλά μικρό φράκτη (δεν χωράνε να περάσουν τα παιδιά) με μια μικρή πορτούλα που κλείνει με σύρτη!!! Μικρή παρένθεση για να καταλάβετε λίγο το χώρο προτού προχωρήσω!!

Κάποια στιγμή στις κούνιες απέναντι μου κάθονται δύο παιδάκια περίπου στην ηλικία της μεγάλης μου κόρης και στα απέναντι παγκάκια είναι μια αρκετά εμφανίσιμη κοπέλα-κυρία με ένα κοριτσάκι περίπου 2 ετών! Η συγκεκριμένη κυρία όμως έχει και ένα μικροσκοπικό σκυλάκι το οποίο περιφέρεται εκτός και εντός της παιδικής χαράς, προσέξτε, χωρίς λουράκι!!!!!

Επειδή όμως δεν θέλει να το χάσει, καθώς όπως προείπα είναι μικροσκοπικό, προσπαθεί να το βάλει στην τσάντα της χωρίς να τα καταφέρνει. Τελικά αποφασίζει να καθίσει στο παγκάκι και να το κρατάει αφήνοντας τη μικρή (2 ετών υπενθυμίζω) κυριολεκτικά στην τύχη της!!!!!

Μέσα στην παιδική χαρά είμαστε δύο ακόμα μαμάδες και ο άντρας μου.......Δύο φορές η μικρή κόντευε να χτυπήσει από τις κούνιες που καθόντουσαν τα μεγαλύτερα παιδάκια, να πέσει από την τσουλήθρα, να μασουλήσει τα χαλίκια και το κορυφαίο; Κάποια στιγμή η πορτούλα έμεινε ανοιχτή καθώς τα δικά μας μπαινόβγαιναν συνέχεια γιατί έκαναν και ποδήλατο..... Εμείς είχαμε απορροφηθεί από την κουβέντα, η κυρία και προφανώς μαμά της μικρής (δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν ήταν δικό της παιδί-δεν θα ήταν τόσο άνετη) ήταν απασχολημένη με το σκυλάκι της και η μικρή βρήκε την ευκαιρία να "ξεπορτίσει"!!!! Ευτυχώς την είδα την τελευταία στιγμή με την άκρη του ματιού μου και βγήκα έξω για να τη "μαζέψω" (συγγνώμη για την έκφραση)........

Ήμουν τόσο πολύ εκνευρισμένη που ήθελα να την πλακώσω στο ξύλο την κυρία ανεύθυνη μητέρα που προσέχει περισσότερο το σκυλάκι της από το παιδάκι της αλλά αρκέστηκα στο να μιλήσω κάπως δυνατά και να πω: "Άσε επιτέλους το σκύλο και κοίτα το παιδί σου!" και είμαι σίγουρη ότι με άκουσε...... Αυτό ήθελα και εγώ άλλωστε!

Τελικά όμως μήπως έπρεπε να της μιλήσω face to face; Μήπως θα της έδινα να καταλάβει τι σημαίνει να είσαι ΜΑΝΑ; Ή τελικά τα λόγια μου θα είχαν ναυαγήσει; Γιατί μπορεί η Ολίβια του "Είμαι μαμά" να γράφει τη γνωστή σε όλους φράση: "Όταν γίνεις μάνα, θα καταλάβεις" αλλά μάλλον η συγκεκριμένη κυρία δεν το έχει συνειδητοποιήσει!!!!

Σχόλια

  1. Τσάμπα θα έλεγες ό,τι έλεγες όσο αφορά το θέμα του τί εστί μάνα... αλλά πολύ ανετότατα θα μπορούσες face-to-face να της μιλήσεις όσο αφορά το θέμα ασφάλειας των παιδιών όλων όσων ήταν στην παιδική χαρά, δηλαδή το θέμα της πόρτας π.χ.
    Κάτι τέτοια όμως με φουντώνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα εμείς συνέχεια λέγαμε στα δικά μας να κλείσουν την πόρτα καθώς είχε κι άλλα μικρά στην παιδική χαρά.... Αν το ξεχνούσαν την κλείναμε εμείς. Εκείνη τη συγκεκριμενη χρονική στιγμή το μόνο μικρό ήταν εκείνο, εμείς είχαμε χαλαρώσει κάπως. Ε, πολύ θέλει να γίνει το κακό; Αλλά και στην τελική δεν ήμασταν οι baby-sitter της κόρης της. Σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε;
Σχολιάστε...............